

《七年级上册英语阅读理解专项训练16篇(含答案解析)》

七年级上册英语阅读理解专项训练21(含答案解析)

阅读下面的短文,根据短文内容回答问题。

Good morning! My name is Alice Green. I am an English girl. I'm 13. I'm in China now. I am in No.2 Middle School. My telephone number is 879-2514. I have two good friends. They are Lin Tao and Sun Li. And we are classmates.

Lin Tao is a boy. His English name is Jack Lin. He is 13. He likes red. This is his jacket.What color is it?lt's red. His phone is red, too. What's his telephone number?lt's 258-7458.

Sun Li is a girl.She is 12.Her English name is Anna Sun.What's this?It's a phone.What color is it?It's white.It's not Anna's phone.Her phone is black.She likes black.Her phone tjqzz.com number is 901-3437.

1.What's Alice's last name?

2.1s Alice in China now?

3. How old is Lin Tao?

4. What is Lin Tao's telephone number?

5. What color is Anna's phone?



答案及解析:

1.Alice's last name is Green.

根据短文第一句话 "Good morning! My name is Alice Green."可以得知Alice的姓氏是Green。

2.Yes, she is .

短文中提到"I am in China now.", 说明Alice现在在中国。

3.Lin Tao is 13 years old.

短文中提到"Lin Tao is a boy. His English name is Jack Lin. He is 13.",说明Lin Tao今年13岁。

с О

4.Lin Tao's telephone number is 258-7458.

, 这是Lin 短文中提到"What's his telephone number? It's 258-7458." Tao的电话号码。 NNN

5. Anna's phone is black.

短文中提到 "Her phone is black.",这里的Her指的是Sun Li,她的英文名是Anna,所以Anna的手机是黑色的。

七年级上册英语阅读理解专项训练22(含答案解析)

Hi, I'm Mary Brown. I have three photos.

Look at the first one. Two girls are in it. They are my good friends Linda Black and Jane Smith.

Who are they in this photo? These are my aunt and uncle. My uncle is my father's brother. The two children are their son Jack and their daughter Alice.

The last one is my family photo. Those are my grandparents. They are 80. These are my parents. The boy is my brother Mike. Who's the girl?Haha, it's me. I'm nine years old in the photo.

1. The first one is a photo of Mary's _____.



A. parents
B. family
C. friends
D. sisters
2.Jack is Mary's
A. friend
B. cousin
C. brother
D. uncle
3. Mike 's last name is
A. Brown
B. Black
 D. uncle 3. Mike 's last name is A. Brown B. Black C. Smith
D. Green
4.You can see people in the last photo.
A. two
B. four
C. five
D. six
5.Which of the following is TRUE(下面哪一个是正确的)?
A. Mary has three cousins.

B. Alice is Mary 's friend.



C. Mary 's father has no brother.

D. Jack and Mike are cousins.

答案及解析:

1.根据文中的描述 "Two girls are in it. They are my good friends Linda Black and Jane Smith." 可以知道第一张照片是玛丽的好朋友,所以正确答案是 C. friends。

2.文中提到 "The two children are their son Jack and their daughter Alice." 这里的 "their" 指的是玛丽的叔叔和阿姨,所以杰克是玛丽的堂兄,正确答案是 B. cousin。

3.文中最后提到 "The boy is my brother Mike." 由于玛丽的全名是 Mary Brown,因此可以推断出迈克(Mike)的姓氏也是 Brown,正确答案是 A. Brown。

4.在最后一张家庭照片中,文中提到了祖父母(2人)、父母(2人)、迈克(1人)和玛丽(1人),一共是6人。所以正确答案是 D. six。

5.根据文本的信息,Alice 是玛丽的堂妹,所以 B. Alice is Mary's friend 是错误的。Mary's father has no brother 也是错误的,因为文本中提到了 "My uncle is my father's brother."。

根据My uncle is my father's brother. The two children are their son Jack and their daughter Alice. 可知, Jack和Alice是我的堂兄妹,所以A. Mary has three cousins.错误,...根据The boy is my brother Mike.可知, Jack and Mike are cousins 是正确的。

七年级上册英语阅读理解专项训练23(含答案解析)

Hi, everyone! My name is Sheldon Cooper. I'm from America. I'm ten years old, but I'm a high school(高中)student. I like science very much.

My father George is a PE teacher(体育老师). He teaches students to play football in my school. My motheris a beautiful woman with blue eyes. I look like her. My eyes are blue, too. Missy is my twin(双胞胎的)sister.She is a nice girl. Her eyes are brown. My brother's name is Georgie. He likes to play football. He is fifteen yearsold, but we are in the same class. Georgie isn't happy about it.

This is my family. Meet my family on Young Sheldon.

1.Sheldon's father is a(n).

A.worker B.actor C.policeman D.teacher



- 2. What colour are Sheldon's eyes?
- A.Blue. B.Brown. C.Black. D.Green.
- 3.Sheldon is in a family of.
- A.three B.four C.five D.six
- 4.The word "we" in paragraph 2 refers to(指的是)___.
- A.Sheldon and Missy B.Missy and Georgie
- C,Sheldon and Georgie D.George and Georgie
- 5.From the passage, we know that intal.
- A.George can't play football
- B.Sheldon's sister is ten years old
- C.Sheldon's family is from England
- D.Georgie isn't Sheldon's classmate
- Sheldon's father is a(n) D.teacher

答案及解析:

- 1.D.teacher。
- 2. A.Blue.
- 文中提到"My eyes are blue, too",说明Sheldon的眼睛是蓝色的,所以正确答案是A.Blue。

3. C.five

文中提到了Sheldon的父亲、母亲、双胞胎姐姐Missy、哥哥Georgie,加上Sheldon自己,一共是五个人,所以正确答案是C.five。

ww.t

.72.00

4. C.Sheldon and Georgie

文中提到"He is fifteen years old, but we are in the same class",这里的"we"指的是Sheld



on和Georgie,因为他们都在同一个班级,所以正确答案是C.Sheldon and Georgie。

5. B.Sheldon's sister is ten years old

文中提到"Missy is my twin sister",既然Sheldon是十岁,他的双胞胎姐姐Missy也是十 岁,所以正确答案是B.Sheldon's sister is ten years old。

七年级上册英语阅读理解专项训练24(含答案解析)

阅读下面短文,根据其内容完成后面各项任务。

Hello, everyone! My name is Betty. I'm thirteen years old. I'm in Class Two, Grade Today I want to tell you something about my school. Seven.

There are 2,000 students in my school. We have got forty-two classrooms. There is a big library in our school. It's behind our classrooms. There are many books in it. We can 科学实验室紧挨着图书馆。 Behind the library read them and learn a lot from them. and the science lab there is a dining hall. After school, we have our meals there. It's in front of our playground. After school, we can play table tennis, football and basketball in NWW.tjqZZ the playground. Some of us love running(跑步). We can also run there.

1.请将文中 处画线的英语句子译成汉语。

处画线的汉语句子译成英语。 2.请将文中

3.回答问题:What does the underlined word "it" refer to?

4.从文中找出与下面所给句子意思相同的句子。

In our school we have a big library.

5.回答问题: Where can we play table tennis, football and basketball?

答案及解析:

- 1. 今天我想告诉你一些关于我的学校的事情。
- 2. The science lab is next to the library.
- 3. "It" refers to the big library mentioned earlier in the text.
- 4. There is a big library in our school.



5. according to the text, we can play table tennis, football, and basketball in the playground.

七年级上册英语阅读理解专项训练25(含答案解析)

Sarah	This is my classroom. There are 20 chairs
	and 20 small desks in the classroom.
	There is also a big desk in front of the
	blackboard. The big desk is for teachers.
	There is a television in the classroom, too.
Mike	I'm Mike. I am from India(印度). There
	are only ten students in my class. Look at
	my classroom. It is a small classroom, but it
	is nice. There are only ten desks and ten
	chairs in the classroom.
Paul	I'm Paul and I'm 18 years old. I am a high
	school student. Please have a look at my
	classroom. It is a large classroom and it is
N N	beautiful. There are 60 chairs and 60 desks
	here. Every student has a computer. Our
	computers are on our desks.
	tly
1.The three people are talking about	N .
	NWW
A.their classrooms B.their friends	N

- A.their classrooms B.their friends
- C.their classmates D.their teachers
- 2. How many desks are there in Sarah's classroom?
- A.20. B.21. C.40. D.41.
- 3.In Sarah's classroom, we can see things EXCEPT(除.....之外)___.
- A.chairs B.desks C.a television D.a computer
- 4. What is Paul's classroom like?
- A.Small and beautiful. B.Large and beautiful.
- C.Not very big. D.Large but not beautiful.
- 5. Which of the following is TRUE according to the passage?



A.Mike is from China, B.There are 20 students in Mike's class.

C.We can know Paul's age. D.Paul doesn't have a computer.

答案解析:

1. A.their classrooms - 文章中Sarah, Mike, 和 Paul都在描述他们的教室,因此他们讨论的是他们的教室。

2. B.21 - 根据Sarah的描述,她的教室里有20张小桌子(small desks)和1张大桌子(a big desk), 总共是21张桌子。

3. D.a computer -文章中Sarah没有提到她的教室里有电脑,而Mike和Paul的描述中提到了电脑。

4. B.Large and beautiful - 根据Paul的描述,他的教室是大的并且是美丽的(It is a large classroom and it is beautiful.).

5. C.We can know Paul's age - 文章中Paul明确提到了他的年龄是18岁(I'm Paul and I'm 18 years old.),而其他选项A和B与文章内容不符,选项D错误,因为Paul提到了每个 学生都有电脑。 tjqz

七年级上册英语阅读理解专项训练26(含答案解析)、(

I am Judy. I'm a middle school student. My school has a new building(建筑) with many classrooms. It also has a big library. I can read many books in the library. The playground of our school is big and cool. It is my favorite place(地方). I like to play with my friends there.

My classroom has two doors and three windows. There are some books and a teacher's desk in it. Two photos of my class and some pictures are on the walls. My classroom is nice and beautiful.

My teachers and my classmates are friendly(友好的). We are like a big family. I am very happy in this school. I like my school!

1.Judy may be(也许是)___years old.

A.3 B.8 C.12 D.20

2. What's Judy's favorite place in the school?

A.The library. B.The playground. C.The classroom. D.The building.



- 3. Judy likes to play with her .
- A.teachers B.students C.sisters D.friends
- 4.画线单词 " beautiful " 在文章中的意思是 " ___ " 。
- A.安静的 B.脏乱的 C.美丽的 D.宽阔的
- 5. The best title of the passage is " ___".
- A.My Teachers B.My School C.My Friends D.My Family
- 1. C.12
- 2. B.The playground.
- 3. D.friends
- 4. C.美丽的
- 5. B.My School
- 答案解析:

NN.t 1. C.12 - Judy提到她是<mark>中学生(middl</mark>e school student),一般来说,中学生大约在12至15岁之间,因此选项C.12是最合理的选择。

2. B.The playground. - 文章中Judy明确提到她的最爱的地方是学校的操场(The playground of our school is big and cool. It is my favorite place.).

3. D.friends - Judy说她喜欢和朋友们在操场上玩耍(I like to play with my friends) there.),所以选项D.friends是正确的。

4. C.美丽的 - 在文章中, "beautiful"用来形容Judy的教室,结合上下文,这里的意 思是"美丽的"。

5. B.My School - 整篇文章Judy都在描述她的学校,包括学校的建筑、图书馆、操场和 教室,以及她在学校中的感受,因此最佳标题是"My School"。

七年级上册英语阅读理解专项训练27(含答案解析)



	teacher is Mrs. Li.She is good at singing and dancing.
George	My favorite subject is history. I'm interested in Chinese history. My history teacher is Mr.Zhang.He knows
Ben	almost(几乎)everything about history. My favorite subject is math.Lots of students don't like math, but I like it.I think math can make me clever.
Linda	My favorite subject is English. I want to be an English teacher like Ms.Green.She is my English.She is from New York, but now she lives in China.

172.0

- 1. What's Lily's favorite subject?
- A.Music. B.History. C.Math. D.English.
- 2.Who likes history best?
- A.Lily. B.George. C.Ben. D.Linda.
- 3. What does the underlined word " clever " mean in Chinese?
- A.无聊的 B.愚蠢的 C.聪明的 D.困难的
- 4. Where does Linda 's English teacher come from?
- A.China. B.America. C.England. D.Australia.
- 5. Which of the following is TRUE according to the passage?
- A.Lily has music on Monday.
- B.The four students love the same subject.
- C.The four students are in the same class.
- D.We don 't know about Ben 's math teacher.

答案解析:

1. A.Music. - 文章中Lily明确提到她的最喜欢的科目是音乐(My favorite subject is



music.)。

2. B.George. - 文章中George说他最喜欢的科目是历史(My favorite subject is history.),并且他对中国历史感兴趣。

3. C.聪明的 - 文章中Ben提到他认为数学可以让他变得聪明(math can make me clever.),在这里 " clever " 的意思是聪明的。

4. B.America. - 文章中提到Linda的英语老师Ms.Green来自纽约(She is from New York),纽约位于美国,所以正确答案是B.America。

5. D.We don't know about Ben's math teacher. - 文章中没有提到Ben的数学老师的 任何信息,而其他选项A、B、C都与文章内容不符。A选项错误,因为Lily有音乐课是 在星期二和星期五,不是星期一;B选项错误,因为四个学生喜欢的科目各不相同;C选 项错误,因为文章中没有提到四个学生是否在同一个班级。

七年级上册英语阅读理解专项训练28(含答案解析)

Hello, I'm Harry. I'm a student of Hogwarts School. It's a great castle(城堡). I take the train to school every autumn and then I live and study in the castle with my classmates.

I often get up at half past six and go to the classroom with my friends. Some of our classrooms are under the ground floor(一层). We don't have lessons like English, maths or geography, but we have history. We have four lessons in the morning. Classes start at 8 o'clock. In the afternoon, we have two lessons. My favorite subject is PE. On the left of the castle, there's a school playground. We play games there in PE classes. In the evening, we have dinner in the hall on the ground floor.

After dinner, I like to go to the library in the middle of the castle. There are a lot of books in it. I also do my homework there. I go to bed at nine o'clock. I like my school life very much.

1. When does Harry go to school?

A.In spring.

B.In summer.

C.In autumn.

D.In winter.

2. What lesson does Harry have at school?



- A.English.
- B.Maths.
- C.Geography.
- D.History.
- 3. Where do students have dinner?
- A.Under the ground floor of the castle. B.On the left of the castle.
- C.On the ground floor of the castle. D.In the middle of the castle.
- 4. What can we learn about Harry?
- A.He has seven lessons a day. B.He does homework in the library.
- www.tjqzz.co C.He often goes home with friends. D.He likes going to school by bus.
- 5. What's the main idea of the passage?
- A. Harry 's school life.
- B.Harry 's family life.
- C.Harry's three meals in a day.
- D.Harry 's favorite place.

答案解析:

1. C.In autumn. - 文章中Harry提到他每年秋天乘坐火车去学校(I take the train to school every autumn)。

2. D.History. - 文章中提到他们不学英语、数学或地理,但是他们有历史课(We don't have lessons like English, maths or geography, but we have history).

3. C.On the ground floor of the castle. -文章中提到晚餐是在城堡一楼的餐厅进行的(We have dinner in the hall on the ground floor)。

4. B.He does homework in the library. -



文章中提到Harry喜欢在城堡中间的图书馆做作业(I like to go to the library in the middle of the castle... I also do my homework there).

5. A.Harry's school life. - 整篇文章主要描述了Harry在Hogwarts School的日常生活, 包括起床、上课、晚餐和做作业等,所以主要内容是关于Harry的学校生活。

七年级上册英语阅读理解专项训练29(含答案解析)

Watts was born in a small town of America on 19th August, 1956. He was in England from 1993 to 2001. In September, 2001, he went to China and taught English in a college(大学) for 5 years. He had a very nice student in college. The student was Yang Lin. Now they are still good friends.

Yang Lin was born in Shanghai in 1980. He graduated(毕业) from his college in 2005. And now he teaches in a middle school in Beijing. He is very friendly to his students. He lives in a big house with a living room, a kitchen, a bedroom and a bathroom. qzz.com

1. Watts was born in .

- A.England B.China C.America D.South Africa NNN.t
- 2. Watts was in England for about years.

A.6 B.8 C.10 D.12

- 3. What did Watts do in China?
- A. A doctor. B. A teacher. C. A manager. D. A farmer.

4. Yang Lin is very

- A. welcome B. funny C. friendly D. difficult
- 5.What can we infer(推断) from the text?
- A. Yang Lin lives in Beijing now.
- B. Yang Lin moved to Beijing in 2005.
- C. Watts has a big house in Beijing.
- D. Watts was Yang Lin's favourite teacher.



答案解析:

1. C.America - 文章第一句提到Watts出生在美国的一个小镇上(Watts was born in a small town of America).

2. B.8 - 文章提到Watts从1993年到2001年在英格兰(He was in England from 1993 to 2001),这段时间是8年。

3. B. A teacher. - 文章中提到Watts在2001年去中国,在一所大学教英语(he went to China and taught English in a college for 5 years), 所以Watts在中国是一名教师。

4. C. friendly - 文章最后一段提到杨林对他的学生非常友好(He is very friendly to his students),所以选friendly。

5. A. Yang Lin lives in Beijing now. -

文章最后一句提到杨林现在住在北京,在一所中学教书(And now he teaches in a middle school in Beijing),所以可以推断出杨林现在住在北京。选项B没有直接提及, 选项C和D在文章中没有提及,因此不能作为正确答案。 om

C

七年级上册英语阅读理解专项训练30(含答案解析)

I have got a computer at home. My uncle buys it for me on my birthday. I'm busy on weekdays, so I only use it on Saturdays and Sundays. Sometimes I watch movies on the Internet.

—Peter

There're two computers in my house. My father is a manager of a big company. He often talks with his customers on one computer. My mother and I share the other computer. I often search for information about Chinese and history. Also, I send emails to my friends. When I'm tired, I can watch movies on it. But I don't use it on Saturdays or Sundays because I often go to the park with my parents.

—Joe

I haven't got a computer at home. Liz is my friend. I often go to her home and use her computer after school. I often search for information about history and geography. Sometimes I send emails and listen to music. But Liz often plays computer games on Saturdays and Sundays. I don't like playing computer games. I often do my homework at home at weekends(在周末).

—Lisa



- 1. Who hasn't got a computer?
- A. Peter. B. Joe. C.Lisa. D. Liz.

2.____ buys a computer for Peter.

- A.Peter's father B.Peter's mother
- C.Peter's uncle D.Peter's aunt
- 3. What is Joe's father?
- A.A policeman. B.A doctor.
- C.A manager. D.A teacher.
- 4.Lis doesn't _____ on the Internet.
- A.search for information B.send emails
- C. listen to music D. play computer games
- 5.Which of the following is NOT true?
- A. Peter is busy from Monday to Friday.
- B. Joe's family like going to the park at weekends.
- C. Liz likes playing computer games.
- D. Lisa doesn't do her homework at weekends.

答案解析:

1. C.Lisa. - 在Lisa的段落中,她提到她家里没有电脑(I haven't got a computer at home),所以正确答案是Lisa。

2. C.Peter's uncle -

在Peter的段落中,他提到他的叔叔给他买了一台电脑作为生日礼物(My uncle buys it for me on my birthday),所以正确答案是Peter's uncle。

WWW.t

3. C.A manager. - 在Joe的段落中,他提到他的父亲是一家大公司的经理(My father is a manager of a big company),所以正确答案是A manager。



4. D. play computer games - 在Lisa的段落中,她提到她不喜欢玩电脑游戏(I don't like playing computer games),所以正确答案是play computer games。

5. D. Lisa doesn't do her homework at weekends. -

在Lisa的段落中,她提到她周末经常在家做作业(I often do my homework at home at w eekends),所以这个陈述是不正确的。其他选项A、B、C在文章中都有相应的描述, 因此是正确的。

七年级上册英语阅读理解专项训练31(含答案解析)

It's half past three in the afternoon. Many students are playing sports on the playground.

Look!Li Lei is playing basketball with his classmates. Some girls are watching them playing. They look very happy. Li Lei likes playing basketball. He thinks it's interesting. He is in the school basketball team. Liu Daming likes soccer. He thinks playing soccer is relaxing(使人放松的). Now he is practicing playing soccer with his friends. He is running with the ball. They are practicing hard for the soccer game these days.Some students are taking a walk.They are walking and talking happily.

Some students are in the classroom. They are talking about their lessons. The girl in red WWW.tjq^Z looks very happy. And she is reading a storybook.

m

根据短文内容回答下列问题

1.What time is it?(不超过 10个词)

2.Where are many students playing sports?(不超过5个词)

3.Who is Li Lei playing basketball with?(不超过5个词)

4.Why does Liu Daming like soccer?(不超过10个词)

5.What's the girl in red doing?(不超过5个词)

答案解析:

1. It's 3:30 in the afternoon.

根据文章第一句"It's half past three in the afternoon.",可以得知现在是下午三点三十分。

2. on the playground



文章第二句"Many students are playing sports on the playground."表明许多学生在操场上玩运动。

3. His classmates

文章第三句"Li Lei is playing basketball with his classmates."说明李雷正在和他的同学们打篮球。

4. Because it's relaxing.

文章第五句"Liu Daming likes soccer. He thinks playing soccer is relaxing."表明刘大明喜欢足球,因为他认为踢足球能让人放松。

5.Reading a storybook

文章最后一句"And she is reading a storybook."说明穿红衣服的女孩正在读一本故事书。

七年级上册英语阅读理解专项训练32(含答案解析)

Hi, my name's Alan. I'm fourteen years old. I go to Canyon Middle School in America. I go to school on weekdays. I usually have breakfast at eight o'clock. I enjoy some bread and milk for breakfast. My class starts at ten to nine. My friend Lisa sits in front of me, and my friend Peter sits next to me. We usually have English and maths in the morning. In the afternoon, we usually have PE lessons and we often play basketball. That's my favorite. I don't like geography or maths because they are difficult. After school, I usually go back home at once. In the evening, I enjoy watching TV.

1. What does Alan like for breakfast?

A. 🖗 B. ♥C. ♥ D

2. Alan's class starts at___.

A.8:00 B.8:30 C.8:50 D.9:10

3. What lessons does Alan usually have in the morning?

A.English and maths. B.English and history.

C.Geography and maths. D.English and Chinese.



- 4. Why doesn't Alan like geography?
- A.Because it's not useful. B.Because it's too easy.
- C.Because it's not funny. D.Because it's hard.
- 5. Which of the following is TRUE?
- A.Alan usually spends six days at school.
- B.Lisa, Peter and Alan are in the same class.
- C.Alan likes art best, but he doesn't like maths.
- D.Alan watches TV in the afternoon every day.

答案解析:

1. 根据文章中的"I enjoy some bread and milk for breakfast."可以知道Alan早餐喜欢吃面包和牛奶,所以选择A。

2. 文章提到"My class starts at ten to nine.",这里的"ten to nine"指的是9点差10分,即8点50分,所以选择C。

3. 文章中提到"We usually have English and maths in the morning.",说明早上通常有英语和数学课,所以选择A。

4. 文章中提到"I don't like geography or maths because they are difficult.",说明Alan不喜欢地理和数学,因为它们很难,所以选择D。

5. 根据文章内容,可以知道Alan在周末不去学校,所以A选项错误;文章提到Lisa和Pete r是Alan的朋友,并且坐在他附近,可以推断他们是在同一个班级,所以B选项正确;Al an最喜欢的运动是篮球,而不是艺术,并且他不喜欢数学,所以C选项错误;Alan在晚 上看电视,而不是在下午,所以D选项错误。因此,选择B。

qZZ.CC

七年级上册英语阅读理解专项训练33(含答案解析)

I'm Eric. Welcome to our classroom. You can see a nice classroom. A blackboard is on the wall. A map of China and a map of the world are on the wall, too. The map of China is old, but the map of the world is new. There is a teacher's desk. An eraser and a ruler are on it.

There are two doors in the wall. Some brooms(扫帚)and a football are behind the door.



Fifty desks and fifty chairs are in the classroom. They are our desks and chairs. There is a bookcase. And some books are in it. The students can read them after class but can't take any of them home.

Some flowers are near the window. They are red. We like our classroom. We like our class, too.

1. This passage is about _____.

A.our room B.our classroom C.my bedroom D.our school

2.____ are on the wall.

A.A blackboard and a clock B.A blackboard and a map

C.A map of China and a clock D.A blackboard and two maps

3.Where is the eraser?

A.In Eric's schoolbag. B.On Eric's desk.

C.On the teacher's desk. D.Under the teacher's desk.

4. The underlined word "take "means "_____" in Chinese.

A.带走 B.买 C.读 D.卖

5. Which of the following is NOT true?

A.A bookcase is in the classroom.

B.Some flowers are red.

C.Eric likes his classroom.

D.Eric's notebooks are in the schoolbag.

答案解析:

1. 文章开头Eric说"Welcome to our classroom",并且整篇文章描述的都是教室的布局和物品,所以这篇短文是关于教室的,选择B。

2. 文章提到"A blackboard is on the wall. A map of China and a map of the world are



on the wall, too.", 说明墙上有一块黑板和两张地图, 所以选择D。

3. 文章中提到" There is a teacher's desk. An eraser and a ruler are on it.", 说明橡皮在老师的桌子上,所以选择C。

4. 文章中的"take"在句子"The students can read them after class but can't take any of them home."中,意思是学生可以阅读书籍但不能把它们带回家,所以"take"的意思是"带走",选择A。

5. 文章提到了书架在教室里("There is a bookcase."),一些花是红色的("Some flowers are near the window. They are red."), Eric喜欢他的教室("We like our classro om."),但是文章并没有提到Eric的笔记本在书包里,所以D选项是不正确的陈述,选择D。

七年级上册英语阅读理解专项训练34(含答案解析)

Today is October 12th. It's Henry's 13th birthday. After breakfast, some of his friends come to his home.

They give him some nice gifts(礼物). Henry is very happy. Then they play basketball for two hours. At noon, they have lunch in a restaurant(餐馆). It's a great restaurant. The food is delicious and the prices are good. In the afternoon, they go to Green Park.

At about 5:30 p.m., Henry comes back home. Henry's mother buys a big birthday cake for him. Henry's nameand the words "Happy birthday" are on the cake. Henry gets some nice gifts from his family, too—a yellowT-shirt from his mother, a pair of sports shoes from his father, a CD from his sister, a basketball from hisgrandfather and a book from his grandmother. How happy Henry is!

- 1. Who gives Henry a pair of sports shoes?
- A.His mother. B.His friends. C.His sister. D.His father.
- 2. The underlined word "delicious" means ____in English.
- A.relaxing B.friendly C.nice D.exciting
- 3. What does Henry's grandmother buy for Henry?
- A.A CD. B.A book. C.A basketball. D.A T-shirt.
- 4.Which is the right order(顺序)of the story?



Henry gets some gifts from his friends.

Henry gets some gifts from his family.

Henry comes back home.

Henry has lunch with his friends.

Α. Β. C. D.

5.What is the best title(标题) for this passage?

A.Henry's friends B.Henry's family

C.Henry's birthday D.Henry's gifts

答案解析:

1. 答案: D

解析:根据文章中的描述,亨利从他的爸爸那里得到了一双运动鞋,所以正确答案是 D(His father). NNW

2. 答案: C

解析:文章中提到食物很美味, "delicious"的意思是"美味的", 与选项C(nice)最接 近,表示食物很好吃。

3. 答案: B

解析:根据文章中的描述,亨利的奶奶送给他一本书,所以正确答案是B(A book)。

4. 答案: B

解析:根据文章的叙述顺序,正确的顺序是: 亨利从朋友那里得到礼物, 亨利和 朋友一起吃午饭, 亨利回家, 亨利从家人那里得到礼物。所以正确答案是B()。

5. 答案: C

解析:文章主要讲述了亨利生日当天的一系列庆祝活动,因此最合适的标题是C(Henr y's birthday),因为它涵盖了整篇文章的主题。



七年级上册英语阅读理解专项训练35(含答案解析)

Grand Paul's Middle School

School Day

Sunday November 9th 9:30 a.m.—1:30 p.m.

Rainbow Road, Magic Garden, FW 431 TZ

For visitors to our school, we have some interesting and fun things for you. It can be a busy day. At 9:30, the head teacher Mr. Donald will talk about our school in the school library. Then, you can ask teachers for more activities. At 10:30, you will watch a basketball game in the playground for an hour or you can come to other clubs to find more interesting things. After that, you can visit the dining hall from 11:30 to 12:30. It is lunchtime and you can also sit down and have some food like chicken, rice, fish and some fruit. If you want to do some reading, please come to the reading bar. Or you can have a rest at the coffee bar. Have a good day! com

For more information(信息):

Tel:0532-78718549 Email:grandpaul@mgza.com Website:www.magicgarden.org.us 1.The School Day of Grand Paul's Middle School is on

A.December 9th B.November 9th C.October 9th D.August 9th

2.People can visit the school for

A.3 hours B.4 hours C.5 hours D.6 hours

3. How can we know more about the School Day of Grand Paul's Middle School?

- A.Call them at 0532-78718549.
- B.Email them at grandpaul@mgaz.com.
- C.Check on www.maicden.org.us.
- D.Check on QQ.

4.The underlined part(画线部分)"dining hall" means ____ in Chinese.

A.游泳馆 B.羽毛球馆 C.宿舍 D.餐厅



5.Which is NOT true?

A.Visitors can listen to Mr.Donald's talk in the school library.

B.Visitors can have a cup of coffee at the coffee bar.

C.Visitors can have some chicken and rice at the dining hall.

D.Visitors can watch a soccer game in the playground.

答案及解析:

1. 答案: B

解析:根据文章中的日期信息 "Sunday November 9th ",可以确定学校的开放日是在11月9日,所以正确答案是B(November 9th)。

2. 答案:B

解析:文章中提到学校开放日的时间是从上午9:30到下午1:30,计算时间差为4个小时,所以正确答案是B(4 hours)。

3. 答案: A

解析:文章最后提供了<mark>获取更多信息</mark>的方式,包括电话号码0532-78718549,所以正确 答案是A(Call them at 0532-78718549)。选项B中的邮箱地址有误,应为grandpaul@mg za.com;选项C中的网址也有误,应为www.magicgarden.org.us;选项D(QQ)并未在文中 提及。

4. 答案:D

解析:文章中提到的"dining hall"是指用餐的地方,即餐厅,所以正确答案是D(餐厅)。

5. 答案: D

解析:根据文章内容,访客可以在图书馆听唐纳德先生的讲话(A正确),可以在咖啡 吧休息(B正确),可以在餐厅吃鸡肉和米饭(C正确)。但是文章中提到的是观看篮球比 赛,而不是足球比赛,所以D(Visitors can watch a soccer game in the playground)是不正确的。因此,正确答案是D。

七年级上册英语阅读理解专项训练36(含答案解析)



根据短文内容,从短文后的方框中选出能填入空白处的最佳选项。

Dear students, welcome to our school. We have some interesting things for you this term. We have two clubs(俱乐部), the Sports Club and the Art Club. We have ten sports teachers and five art teachers.1 I hope(希望)you like them.2 Because we have some things to do. On October 5 th, we have a trip in the morning. And on October 20th, we have two games, a tennis game and a basketball game. 3 On October 26th, we have an Art Festival. It is very interesting.4 In our school, we have a food store.5 Come and have a good time here!

A.Here you can learn(学习)to play sports and draw(画画).

B.Your parents can come to our club to watch the games.

C.October is a busy month.

D.It's fun for students.

www.tjqzz.co E.You can buy some fruit and vegetables in the store.

1.____ 2.____ 3.____ 4.____ 5.__

答案及解析:

1. 答案: A

解析:这一句是对前文提到的两个俱乐部进行具体说明,表明在这两个俱乐部中可以 学习运动和画画。因此,A选项(Here you can learn to play sports and draw)是正确的。

2. 答案: C

解析:这一句是对接下来一系列活动的概括,说明十月是一个忙碌的月份。因此,C 选项(October is a busy month)是正确的。

3. 答案: B

解析:这一句是关于即将举行的网球和篮球比赛的说明,提到父母可以来观看比赛。 因此, B选项(Your parents can come to our club to watch the games)是正确的。

4. 答案:D

解析:这一句是对艺术节活动的评价,说明艺术节对学生来说很有趣。因此,D选项(



It's fun for students)是正确的。

5. 答案:E

解析:这一句是关于学校食品店的说明,提到可以在店里买水果和蔬菜。因此,E选项(You can buy some fruit and vegetables in the store)是正确的。

LIQZZ.CO www.t