## 《高考英语七选五真题22(含答案解析)》

2021年6月浙江卷

第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多 余选项

You've got mail...and it's a postcard

Paulo Magalhaes, a 34-year-old Portuguese computer engineer, loves to open his mailbox and find a brightly colored picture of Rome's Colosseum. Or Africa's Victoria Falls. Or China's Great Wall. 31

"I often send postcards to family and friends." he says to China Daily, "but you can imagine that after a while, you never receive as many as you send, and you realize that not everyone is into it 32." Seeking other like-minded souls, however, Paulo started looking in a somewhat unlikely place: online. Many would say the Internet is a place for people who have given up on the traditional postal service, but Paulo's hunch(直觉)paid off.

Today his hobby has developed into the website postcrossing.com, a social network that has grown to 575,217 registered users in 214 countries and regions since he started it 10 years ago. 33 Running the website has almost turned into a full-time job.

Language is certainly a harrier for many people. For postcrossing to work worldwide, a common communication language is needed so that everyone can understand each other. As cool as it may be to receive a postcard written in Chinese, the concept doesn't work if one doesn't understand it. 34 So a common language is required and in postcrossing that's English since it's widely spoken.

"Many people in China have limited exposure to English. 35 That said, we know of many postcrossing members, including Chinese, who have actually improved their English skills through their use of postcrossing," Paulo says.

- A. And that's totally fine
- B. That makes it extra hard to learn and practice it
- C. He likes to think of sending postcards as a family-friendly hobby

- D. Many love to make a connection with someone from across the world.
- E. On August 5, the number of postcards exchanged by members topped 31 million.
- F. Similarly, if you speak only Chinese, receiving a card in Swedish takes part of the fun away.
- G. In short, he loves postcards, and the excitement of getting a hand-written note from someone far away.

## 答案解析:

- 31. G。这个空格的前一句提到了Paulo喜欢收到不同地方的名胜古迹的明信片,所以接下来的句子应该是对这种情感的解释或延续。选项G中的"In short, he loves postcards, and the excitement of getting a hand-written note from someone far away."恰好符合这个语境,说明他喜欢明信片以及收到远方手写信件的兴奋感。
- 32. A。前一句提到了"但你可以想象,过了一段时间后,你收到的明信片永远没有你发出的多,你会意识到并不是每个人都对这件事感兴趣。"选项A中的"And that's totally fine"是对这种情况的接受和无所谓态度,符合上下文的逻辑。
- 33. E。这个空格的前一句提到了Paulo创办的网站postcrossing.com以及注册用户数量,所以接下来的句子应该是与这个网站相关的成就或数据。选项E中的"On August 5, the number of postcards exchanged by members topped 31 million."提供了具体的交换明信片的数量,与上文内容紧密相关。
- 34. F。这个空格的前一句<mark>提到了</mark>如果明信片是用中文写的,对于不懂中文的人来说,这个概念就失效了。选项F中的"Similarly, if you speak only Chinese, receiving a card in Swedish takes part of the fun away."用类似的情境说明了如果收到的是瑞典语的明信片,对于只说中文的人来说,乐趣也会减少,与上文形成了对比。
- 35. B。这个空格的前一句提到了中国很多人接触英语的机会有限,所以接下来的句子应该是对这种情况的影响或结果。选项B中的"That makes it extra hard to learn and practice it"说明了这种情况使得学习和练习英语变得更加困难,与前文内容相符合。